PRAVILNO UČVRŠĆIVANJE UKRASA

Jeste li se ikada zapitali kako postići da češljić za kosu bude postojano i sigurno učvršćen na raspuštenu kovrčavu kosu, ravnu kosu ili na romantičnu valovitu frizuru koju svi obožavamo? To može biti dosta nezgodan posao za one koji se nisu nikada susreli s češljićima ili ih nisu nikada nosili, međutim kvalitetno rješenje naravno postoji te se upravo češljići u cijelome svijetu najviše koriste kao glavni način učvršćivanja ukrasa na kosu.

Istina je, da je lakše imati solidnu bazu za rad kao recimo- čvrstu pundžu ili kosu primljenu u rep. No, to ne znači da nije moguće osigurati da češljić sigurno stoji i na drugim vrstama frizure.

Još se uvijek sjećam kada sam prvi puta pokušala učvrstiti češljić na kosu. Nataknula sam zube češljića u kosu i nadala se da će nekim čudom češljić stajati na mojoj valovitoj frizuri, naime to je jedina vrsta frizure koju nosim ako mi kosa nije ispeglana. Naravno, čudo se nije dogodilo te mi je češljić ispao gotovo odmah. Znala sam da mora postojati neki način na koji se taj češljić mora moći uspješno učvrstiti na kosu, u suprotnom ne bi poznati i uspješni svjetski dizajneri u tolikoj mjeri koristili češljiće kao način apliciranja svojih prekrasnih komada nakit na kosu.

Shvatila sam da ću morati obaviti malo istraživanje na internetu,nakon određenog vremena traganja naišla sam na članak mlade dizajnerice koju je mučio isti problem kao i mene. Isprobala sam njena rješenja i saznala da je ipak moguće da češljić potpuno fiksiran stoji na glavi bez obzira na vrstu frizure i vrstu kose.

Donosimo Vam jedan glavni načina pomoću kojeg možete uspješno i sigurno svoj češljić aplicirati na Vašu kosu:

Na dijelu glave gdje želite staviti ukras uzmite pramen kose, podignite pramen kose, ispod pramena koji ste podigli uzmite još jedan pramen kose, njega učvrstite dvjema ukosnicama čvrsto za glavu koje ćete staviti u križ jednu preko druge, spustite prvi pramen koji ste podigli te nataknite češljić iza ukosnica, imajte na umu da ukosnice moraju biti čvrsto stavljene, ukras na ovaj način stoji potpuno fiksno i čvrsto.

Umjesto ukosnica možete koristiti i malene elastične gumice za kosu. Pramen kose umjesto ukosnicama povežite gumicom za kosu, češljić gurnite iza povezanog pramena, i evo ga- ukras je potpuno učvršćen.

Ako Vam češljić  i dalje ne stoji bilo bi dobro da zamolite frizerku da Vam to pravilno učvrsti na način koji smo Vam opisali. Raspitajte se kod svojih frizerki za dodatne savjete, od njih možete dobiti i preporuku kakav ukras kupiti s obzirom na tip kose.